KOVOZOO Staré Město představuje dalšího novorozence ze své Porodnice– je to zubr evropský v nadživotní velikosti, který je vystaven u nákupního centra S1 v Přerově.

Zubr se narodil 20.6.2024 po 485 hodin trvajícím náročném porodu. Jeho tvůrcem je dlouholetý spolupracovník KOVOZOO – kovář Jakub Vaňhara. Zubr narostl do větších rozměrů, než je v přírodě běžné – na výšku má 2,80 m, na délku 4 m a na šířku 1,30 m. Je vyroben z 1300 kg starého železa jako jsou ložiska, řetězy, zbytky plechů, roxory, disky kol, kardany, spojky, převodovky, ozubená kola, pružiny, dokonce i části ze zemědělských strojů…no zkrátka velká hromada krásného šrotu.

Tento krasavec ale není vystaven v expozici KOVOZOO, ale v úterý 16.7. se odstěhoval ze svého rodiště ve Starém Městě do nového domova. Natrvalo je umístěn v Přerově u nákupního centra S1.

Zubr je v pořadí již druhé zvíře, které KOVOZOO dodalo pro síť nákupních center S1. První byl letos v únoru velbloud do Plzně, který vyvolal značné emoce jak u návštěvníků, tak u občanů města. Někteří lidé se nedokázali ztotožnit s exotickým zvířetem, nerozuměli tomu, proč je v Plzni velbloud. Ukázalo se, že celá řada lidí neví, že město Plzeň má velblouda ve svém znaku.

„My pevně věříme, že se bude zubr v Přerově líbit a získá si jako symbol města početný fanclub.“ říká Bronislav Janeček, zakladatel KOVOZOO a generální ředitel REC Group.